Universiteti Epoka u anėtarėsua me tė drejta tė plota, nė JSTOR,

October 15th, 2014

Universiteti Epoka u anėtarėsua me tė drejta tė plota, nė JSTOR,

Universiteti Epoka u anėtarėsua me tė drejta tė plota, nė JSTOR,

Në tetor 2014, Universiteti Epoka u anëtarësua me të drejta të plota, në JSTOR, një bibliotek e përbashkët dixhitale e krijuar në 1995 që përfshinë më shumë se 2,000 revista akademike.

JSTOR është krijuar për të ndihmuar bibliotekat dhe botuesit akademik të kalojnë punimet e tyre nga të shtypura në punime dixhitale, të zgjerojnë përmbajtjen e kërkimeve shkencore në mbarë botën dhe për të ruajtur aët për brezat e ardhshëm. Për më tepër JSTOR ka filluar për herë të parë të menduarit rreth të dhënave dhe teknikave në vitin 1999, kur ata mësuan se Fred Shapiro ka përdorur JSTOR për të gjetur përdorimin më të hershëm të fjalëve që ekziston nga përdorimi për herë të parë të fjalëve nga fjalori anglisht i Oxfordit. Në 2008, JSTOR prezanton shërbimin “Të dhënat për Kërkime” (DfR), teknikat e lira të të dhënave për përmbajtjen e revistave në JSTOR.

Cdo anëtar I stafit të Epokës mund të ketë akses në koleksionet JSTOR duke klikuar tek http://www.jstor.org/ dhe kërkim apo shfletim për përmbajtjen që do të fokusohet në antropologji, arkeologji dhe fushat specifike – 247 revista me cdo artikull të vetem në mënyre të plotë.